Klottrare anhållna för misshandel

Två män, 22 och 23 år gamla, har anhållits misstänkta för att ha misshandlat den 45-årige man, som i tisdagskväll ingrep mot tre män som klottrade i en park på Södermalm i Stockholm.
Männen greps på lördag kväll och åklagaren beslutade efter förhör att anhålla de båda. Mannen ringde polisen Det var vid åtta-tiden i tisdagskväll som den 45-årige mannen kom på tre män i 20-årsåldern med att klottra på en vägg i Tullgårdsparken på Södermalm i Stockholm. 45-åringen sa till klottrarna att upphöra med sitt sabotage, men när de inte brydde sig om vad han sa, så larmade han polisen på sin mobiltelefon. De fick de tre klottrarna att bli rasande. Ingripandet ledde till misshandel 45-åringen attackerades med tillhyggen, bland annat träplankor, och han slogs så svårt i huvudet. En utomstående person larmade ambulans, och på sjukhuset kunde man konstatera att han fått svåra skallskador och en arm bruten. Han vårdas fortfarande i respirator på Karolinska sjukhuset. Tredje man i Värmland Förutom de två männen som nu anhållits har polisen också gripit en tredje person i Värmland. Mannen förhördes under söndagen. Misshandeln av den 45-årige familjefadern har upprört allmänheten, eftersom det handlar om en person som gjort sin plikt, och sagt ifrån när han försökt förhindra ett brott Ovanligt fall Jercy Sanecki, professor i kriminologi, säger att det är ovanligt att människor skadas när de ingriper på det här sättet. Han menar att risken för att man ska råka illa ut när man försöker hindra brott har ökat. Samtidigt menar han att för att vårt samhälle ska fungera måste flera vara beredda att göra som den 45-årige mannen på Södermalm i Stockholm gjorde.
Jonas Alsgren, Ekot
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".