1 av 2
Hittades döda.
2 av 2
Här hittades en flicka.

Försvunna belgiska flickor funna döda

Den belgiska polisen hittade på onsdagen kropparna efter de båda skolflickor som försvann i staden Liège för två veckor sen. Enligt polisen har de mördats.

Det var ett svårtillgängligt område där vi inte hade sökt eftersom det krävdes speciell utrustning och att vi högg ned träd, berättade en av åklagarna på presskonferensen i eftermiddags.

7-åriga Staceys kropp hittades på onsdag morgon och samma eftermiddag fann polisen 10-åriga Nathalies kropp i närheten.

De blev mördade, sa åklagarna men går inte in på några detaljer.

Instängda i ett rörsystem
Flickorna hittades instängda i ett slags rörsystem i ett vildvuxet område vid järnvägsspåret i Liège.

Det kan inte ha skett en olycka, sa åklagarna. Barnen kan inte själva ha lagt på de tunga locken som täckte dem. Kropparna ska nu undersökas.

En sorgens dag i Belgien
Platsen där flickorna hittades ligger bara tvåhundra meter från det område där de försvann.

Belgiska medier talar om en sorgens dag här. Och på onsdag kväll uttryckte landets premiärminister i tv sitt medlidande med de drabbade familjerna och tackade poliserna för insatsen.

En 38-årig pedofil sitter anhållen misstänkt för att ha fört bort flickorna, men han nekar till brott och det finns inga tydliga bevis. Polisutredningen är långt ifrån klar.

Beatrice Janzon, Bryssel
beatrice.janzon@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".