England nådde inte längre än till kvartsfinalen.

Sorti för Brasilien, England och Svennis

Uppdaterad 14:23
I fotbolls-VM blev på lördagen Portugal och Frankrike klara för semifinal. Frankrike besegrade Brasilien med 1-0 och Portugal vann över England med 3-1 efter straffar. Kvartsfinalen blev därmed Sven- Göran Erikssons sista som Englands förbundskapten.

Efter den sista missade engelska straffen utbryter förstämning i trängseln framför storskärmen på en pub i London. På planen i Tyskland gråter spelarna och det enda fansen på puben kan säga är att de känner sig ”gutted”, alltså ledsna, beklämda, som urblåsta.

Det är spelarnas tårar som dominerar tidningarnas förstasidor dagen efter matchen, och av eftersnacket i Storbritannien går det att konstatera att Sven-Göran Erikssons slutbetyg inte är formulerat än.

För kvartsfinalsmatchen får han inte så mycket kritik, men mer allmän kritik får han förstås. En fråga som flera tidningar ställer och tycker att det engelska fotbollförbundet behöver ha ett svar på är vad den väldiga ekonomiska satsningen på ”Svennis”, uppskattningsvis 25 miljoner pund, eller närmare 350 miljoner kronor, på fem år har gett.

På puben sade fansen efter matchen att de just för den sista matchen inte hade något att klaga på vad gäller ”Svennis”, och att de väl får se vad hans slutbetyg blir.

– Han gjorde många misstag, men vi har upplevt en del bra, en del ok och en del dåligt under hans tid, var fansens slutsats.

Agneta Ramberg, London
agneta.ramberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".