De borgerliga diskuterar ministerposter

De borgerliga partierna planerar nu ministerposter i händelse av en seger i höstens val. Kristdemokraternas ledare Alf Svensson och moderatledaren Bo Lundgren kommit så långt att de diskuterat ministerlistor. På fredag ska de presentera ett gemensamt dokument i Visby.
– Vi kommer naturligtvis att tala om våra möjligheter inför valet och hur den nya regeringen ska agera i olika frågor, säger moderatledaren Bo Lundgren. Varför bråkar inte du och Alf Svensson längre om vem som ska bli statsminister? – Varken Alf eller jag har väl bråkat om det. Däremot har speciellt kristdemokraterna fört fram sin partiordförande och det har de all rätt att göra. De borgerliga partiledarna inser att de inte har så stor chans att vinna valet, men om detta skulle inträffa vill de vara väl förberedda. Bo Lundgren vill inte bekräfta detta men enligt vad Ekot erfar har både han och Alf Svensson diskuterat namn i en ny regering. I Visby fortsätter diskussionerna mellan partiledarna och på fredag ska de presentera ett gemensamt dokument. Exakt vad är inte klart, men det kan röra sig om en sorts regeringsförklaring eller ett program för de första 100 dagarna. Det är vad Alf Svensson vill, men Maud Olofsson tvekar.
Thomas Hempel, Ekots politiske expert
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".