Leijonborg lovade att inte försämra för de handikappade i talet.

Leijonborg: Byt ut den trötta regeringen

Socialdemokraterna är trötta – byt regering! Så kan budskapet i folkpartiets partiledare Lars Leijonborgs tal i Almedalen i Visby sammanfattas.

– Det börjar ta emot. Det märks ju så väl. Det börjar ta emot. Det börjar ta emot att åka till jobbet istället för att stanna kvar hemma när man behövs för en krishantering. Det börjar ta emot att ta det där initiativet när problemen växer på ett område. Det är en annan socialdemokrati än vi har sett tidigare. Ropen skalla: Herrgård åt alla! sa Lars Leijonborg i sitt tal

Jobben, skolan och de många förtidspensioneringarna var några av de sakområden där folkpartiledaren menar att regeringen misslyckats och därför måste bytas ut.

Det märks att valdagen börjar nära sig. Leijonborg ägnade mycket tid åt att måla upp den borgerliga alliansen som ett bättre alternativ än socialdemokraterna.

– Vi kommer att vinna därför att vi står för så tydliga värderingar. Vi står för att den som är frisk ska försörja sig själv. Det är ingen mänsklig rättighet att bli försörjd av andra om man kan försörja sig själv. Och det är en tydlig värdering att om man har förmånen att gå i skolan så är det klart att man ska göra sitt bästa, sa Lars Leijonborg.

Pontus Mattsson
pontus.mattsson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".