Bjöd på trerätters.

S-toppar bjöd på middag mot reglerna

Den socialdemokratiska ledningen i Stockholms stadshus bjöd partikamrater på trerätters middag med vin och likör till kaffet, trots att staden har spritfri representation. Middagen kostade skattebetalarna cirka 30 000 kronor.

– När det gäller representationen så har fullmäktige antagit reglerna att representation ska vara så alkoholfri som möjligt. Man kan medge vin eller öl men sprit är det endast när det gäller utländska gäster, säger socialdemokraten Bo Dahlström, ordförande i revisorskollegiet i Stockholm.

Nota på 30 000 kronor
Enligt tidningen Svenska dagbladet bjöd Stockholms socialdemokratiska ledning med finansborgarrådet Annika Billström i spetsen partivänner från riksdagens gruppstyrelse på en båttur och middag där alkohol serverades. Notan slutade på nästan 30 000 kronor.

Elva personer var med på resan och på middagen på kvällen. Man skulle diskutera bland annat trängselskatter och bostadsbyggandet i Stockholm.

Sprit till kaffet
Vid middagen serverades alkohol och till kaffet serverades det sprit eller likör till kaffet, enligt tidningen. Det strider mot reglerna som kommunfullmäktige satt upp, säger Bo Dahlström.

– Det är ju ett brott mot regelverket om det är så att sprit har förekommit, säger han.

Hur ser du på att ledningen har bjudit sina partikamrater i riksdagen?

– De hade säkert också bjudit oppositionen. Det har jag inga synpunkter på.

Vad händer efter det här?

– När vi kommer att titta på kommunstyrelsens ansvar för den interna kontroll kommer det här säkert att komma upp, säger Bo Dahlström ordförande i revisorskollegiet i Stockholm.

Peter Johansson
peter.johansson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".