Olofsson till hårt angrepp mot (v)

Centerledaren Maud Olofsson gick till hårt angrepp mot vänsterpartiet i sitt tal på tisdagskvällen under politikerveckan i Almedalen i Visby. Olofsson anklagade vänsterpartiet för att stödja en politik som missgynnar kvinnor.
– Att lova runt och hålla tunt. Att med munnen värna kvinnor men i praktisk handling, i riksdagens voteringar ställa sig bakom den vänsterpolitik som drabbar kvinnor, varje dag, år ut och år in. Låt oss gemensamt avslöja det dubbelspel som vänsterpartiet ägnar sig åt, sade Maud Olofsson. Presenterade kända ståndpunkter Också i resten av talet var det kända centerståndpunkter som presenterades: småskalighet, småföretagande och ett varmt försvar för det ekonomiska utjämningssystemet mellan landets kommuner. Maud Olofsson lyfte också fram likheterna mellan centern och folkpartiet, och underströk betydelsen av det hon kallar den politiska mitten. Kvällens längsta applåd Kvällens längsta applåd fick hon när hon talade om invandring, och då med en särskild udd riktad mot det tiotalet främlingsfientliga aktivister som fanns i publiken. – Vi vet att det finns en liten minoritet, några springer runt här i krokarna, som är negativa och gör sitt yttersta för att få till stånd en främlingsfientlig debatt, som utmanar alla positiva krafter i samhället. Låt aldrig de styra debatten. Låt oss som vill integration, som vill mångfald, som vill solidaritet, som vill öppna för nya svenskar, låt oss styra debatten och låt aldrig denna minoritet ta den plats som de så gärna vill ha. Det kräver vi av oss politiker, det kräver vi av media men det krävs också av oss som individer i vardagen.
Pontus Mattson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista