Protester på Argentinas nationaldag

Tisdagen var Argentinas nationaldag, men istället för den vanliga kombinationen av fest och vila så använde 10 000-tals argentinare också den här dagen åt att protestera.
Argentinarna har en förmåga att hitta slagord som mitt i ilskan rymmer humor. Den enda gången då ilskan tar över på allvar är när grupper av polisen skymtar på någon sidogata. Mycket tyder på att dödskjutningen av två arbetslösa under en demonstration för ett par veckor sen, var ett resultat en planerad provokation från polisen sida. En händelse som gjort att den stora misstron mot polisen och politiker ökat ännu mer. Krisen drabbar alla och ilskan har nästan blivit ett nytt nationaldrag. Flera hundra kilometer från demonstrationen konstaterar Argentinas president Eduardo Duhalde att Argentina är i fara. Ett lakoniskt konstaterande som ingen ifrågasätter Men frågan som ingen tycks ha något svar på är hur Argentina ska kunna räddas.
Lars Palmgren, Buenos Aires
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista