En samlingsplats upprättades vid nöjesfältet.

20-tal skadade i olycka på Liseberg

På nöjesfältet Liseberg i Göteborg skadades på lördagen ett 20-tal personer efter en kollission mellan två berg- och dalbanetåg. Tre barn finns bland de skadade.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour är ingen av de 21 som förts till sjukhus allvarligt skadad. Men några är chockade och flera har ont i nacken.

– Det handlar mest om slag mot armar och ben, nackskador av typen whiplash och annat. Sju-åtta personer är hittills förda till olika sjukhus i Göteborg på grund av de här lindrigare skadorna, säger Staffan Sellberg som är vakthavande befäl vid Göteborgspolisen, säger Staffan Sellberg som är länsvakthavande befäl i Göteborg.

Olyckan inträffade enligt polisen när ett av tågen stod stilla inne på stationen och människor höll på att kliva ur det. Ett annat tåg som just hade startat stannade av okänd anledning och rutschade tillbaka ner och kolliderade med det stillastående tåget.

Både vuxna och barn skadade
Trots att hastigheten var nedbromsad blev det en kollision. Bland de skadade finns både vuxna och barn, enligt uppgifter till TT.

Lisebergsbanan sköts automatiskt och den operatör som övervakar området har ingen möjlighet att stoppa tågen manuellt.

Lisebergs jourhavande parkchef Lasse Zagai har ingen förklaring till varför olyckan inträffade.

– Det kan jag inte svara på eftersom det är en teknisk fråga. Det får en utredning visa, säger han.

Polisen förbereder en teknisk undersökning och nöjesparken kommer även att göra en egen utredning om vad som kan ha orsakat olyckan.

Helena Gunnarsson i samarbete med SR Göteborg.
helena.gunnarsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".