Hundskola i Sollefteå räddas inte

Hundskolan i Sollefteå begärdes på onsdagen i konkurs. Skolan har hamnat i en ekonomisk kris sedan utlovade pengar från regeringen inte har kommit. Regeringen vill nu att staten går in och tar över hundskolan efter konkursen.
Regeringen lovade i april i år att Hundskolan, som redan då hade stora ekonomiska problem, skulle få mer resurser. Idag har man fått ett sammalagt stöd på 7 miljoner kronor, av de 21 miljoner som skulle behövas för att rädda verksamheten. Statsrådet Ulrika Messing som har ansvar för regionalpolitiska frågor hävdar att staten inte kan göra mer för hundskolan i Sollefteå eftersom det finns andra hundskolor i landet. Regeringen har också redan fått kritik för stödet till skolan i Sollefteå. Skolan drivs av de Synskades riksförbunds företagsgrupp och konkursen kommer att kosta dem 15 miljoner kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".