George Bush lyckades inte lugna marknaden

USA:s president George Bush höll för 2 dagar sedan det tal som enligt Vita Huset skulle återupprätta förtroendet för en amerikanska ekonomin och få börsen att vända upp igen men resultatet har blivit det rakt motsatta.
Aktiekuserna fortsätter att falla kraftigt på de amerikanska börserna. I går stängde New york-börsens Dow Jones Index på minus 3,1 procent och hamnade därmed under den psykologiskt viktiga gränsen på 9000 punkter. Nasdaq som backade två och en halv procent är nu på sin lägsta nivå på fem år. En del av nedgången tillskrivs det faktum att telejätten Qwest medgett att man är föremål för en brottsutredning och att biltillverkaren General MOtors och fick sina kreditbetyg sänkta. Men, den största anledningen anses vara att man inte tycker att de åtgärder som President Bush föreslog i sitt tal i förrgår är tillräkliga för att återskapa förtroendet för näringslivet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".