''Främlingsfientlighet en viktig fråga''

Inför höstens val är främlingsfientlighet en viktig fråga. Det sade kronprinsessan Victoria på torsdagen i en intervju inför sin tjugofemårsdag på söndag.
Kronprinsessan tog emot tio journalister från svenska medier idag på Drottningholm, strax utanför Stockholm. Kronprinsessan i sommarklänning och jeansjacka, fick frågor alltifrån om hon ville gör lumpen, vilket Viktoria tyckte skulle vara intressant, om vad hon skulle göra i höst och om det finns någon pojkvän. Den frågan fick ett undvikande men samtidigt ett något dementerande svar. Viktoria verkade ändå mest intressad över att säga sin mening om integration och invandring i Sverige. Hur ser kronprinsessan på det här med främlingsfientlighet inför valet i höst? – En viktig och stor fråga som jag skulle vilja se att någon verkligen lyfter upp. Det skulle vara väldigt bra och något att tjäna på också. Hur ser kronprinsessan på sin roll som blivande statschef? – Jag ser det som att jag har ett väldigt stort ansvar, men också med spänning. Frågan om vilka frågor kronprinsessan inte får uttala sig om besvarade hon genom att undvika att svara. – Det är politiskt känsliga frågor. Hur undviker kronprinsessan att svara på sådana frågor? – Ja, säg det, men det är politiskt känsliga frågor som man inte ska blanda sig i.
Jan Andersson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".