Katolska kyrkan i Sverige utser krisgrupp

Efter pedofilskandalerna inom katolska kyrkan i USA har ledningen för Sveriges katoliker utsett en särskild krisgrupp, i fall något liknande skulle uppdagas här. I gruppen skall det finnas med expertis på sexuella övergrepp.
Den katolske biskopen i Sverige, Anders Arborelius, säger till Sveriges Radios livsåskådningsprogram Människor och tro, att ingen katolsk präst i Sverige anklagats för övergrepp under de senaste årtiondena, men att det inte går att vaccinera kyrkan mot sådana här händelser. – Däremot finns det rykten om att det tidigare kan ha funnits någonting, sådant kan alltså förekomma. Det finns svaga människor överallt och det går inte att vaccinera mot sådana händelser, säger Anders Arborelius.
Erik Lindfelt

Mer om katolska kyrkan och sexuella övergrepp blir det i Människor och tro fredag klockan 15.03, med repris 20.03 och lördag 17.00.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".