Alf Svensson försvarade kd-politik

Kristdemokraterna har kritiseras för sitt förslag att ge ett bidrag till dem som väljer att vara hemma med sina barn i istället för att låta dem gå på dagis, men i Almedalen på tordagskvällen sade partiledaren Alf Svensson upprört att detta inte är en kvinnofälla.
Kristdemokraterna vill ge 3 300 kronor i månaden till den som själv tar hand om sitt barn. Det, hävdar kritikerna, kommer att leda till att kvinnor hamnar utanför arbetslivet och får sämre karriär och lön. Det håller Alf Svensson naturligtvis inte med om. Han tycker dessutom att jämställdhet inte är allt när det handlar om att ta hand om barn. Det var ganska liten publik när Alf Svensson, klädd i svart kostym, talade på torsdagskvällen, men till skillnad från en del av sina konkurrenter har partiet ingen draghjälp av några riktigt kända artister. Angrep riksdagsbeslut Förutom familjepolitik talade Alf Svensson om skola och normer, och han angrep riksdagsbeslutet att homosexuella ska kunna adoptera barn. Ett av de ämnen som gav mest applåder var när han angrep fastighetsskatten.
Fredrik Furtenbach, Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".