Sangatte stängs senast våren 2003

Den omdiskuterade flyktingförläggningen Sangatte i Frankrike, nära Engelska kanalen, ska stängas inom de närmaste månaderna. Det beslutet fattades efter ett franskt-brittikst möte i Paris på fredagen.
Senast våren 2003, sade de franske inrikesministern efter förhandlingar med sin brittiske kollega, rapporterar Ingmarie Froman från Paris. Exakt datum ska bestämmas i september, men förutsättningen för att Frankrike stänger förläggningen är att Storbritannien också skärper sin lagstiftning, sade den franske ministern på eftermiddagen. Det är andra gången på två veckor som Frankrikes och Storbritanniens regeringar diskuterar flyktingförläggningen i Sangatte. Förläggningen har idag 1 500 flyktingar från framför allt Afghanistan och irakiska Kurdistan, antalet är dubbelt så stort som lägret är avsett för, och ligger en kort promenadväg från tunneln under Engelska kanalen. Slutmålet för de flesta är Storbritannien, och dit försöker de ta sig med ofta desperata metoder.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".