Börserna ner ikväll

Börserna i New York föll ikväll. Dow Jones stängde på minus 1,3 procent. Nasdaq gick ner 0,1 procent. London stängde på minus 0,1 procent, medan Frankfurt slutade på plus 0,3 procent.
Stockholmsbörsen avslutade veckan med att gå ner 0,4 procent. Av telekombolagen var det bara Telia som stängde upp. Plus 3,2 procent blev det. Både Ericsson och Nokia slutade oförändrat. Både dom korta och långa räntorna föll idag, i takt med att börsen går ner, och lägre inflationsförväntningar, och minskad risk för Riksbanksräntehöjning. Kronan har tagit tillbaka en hel del dom senaste dagarna mot dom viktigaste världsvalutorna, och en euro kostar 9,23 och en dollar 9,31. Nästa vecka kommer att präglas av många halvårsrapporter både här hemma och i USA. Där redovisar bolagsjättar som Microsoft, Intel, IBM och General Motors hur det har gått första halvåret, och här hemma kommer bland annat Hennes & Mauritz och Ericsson och Nokia, med sina rapporter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".