Nya protester mot Chavez i Venezuela

I Venezuela har massiva protestaktionerna mot president Hugo Chavez på nytt tagit fart. Fackföreningarna hotar med en generalstrejk för att kräva Chavez avgång och häromdagen demonstrerade över en halv miljon människor i Caracas bakom samma krav.
För ett par veckor sedan försökte den förre amerikanske presidenten Jimmy Carter medla i den venezulanska konflikten, men istället för att förhandla med Hugo Chavez, som Carter föreslog, har oppositionen nu beslutat att mobilisera mot honom, rapporterar Lars Palmgren från Santiago. Situationen påminner om den som rådde för tre månader sedan, då en jättedemonstration slutade i skottlossning, och blev förevändningen för det misslyckade kuppförsök då Hugo Chavez hölls fången i 24 timmar, men idag finns det ännu fler skäl till oro. Under de tre månader som gått har både anhängare och fiender till den venezulanske presidenten beväpnat sig, och rädslan växer för att minsta incident ska bli den gnista som utlöser ett inbördeskrig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".