Persson fortsätter resa med regeringsflyg

Statsminister Göran Persson tänker fortsätta att använda regeringens flygplan på samma sätt som hittills. Det betyder att han även i fortsättningen kommer att flyga till rena partiarrangemang med statens flygplan.
Ekot har under måndagen berättat att Göran Persson bland annat flugit till Kiruna på ett partimöte för över 100 000 kronor. Men Persson försvarar sitt resande: – Jag är alltid statsminister och det är noga utvecklat i dessa regelverk att jag alltid reser som statsminister. Det finns inga klara regler för hur regeringens plan får användas i samband partimöten utan det är upp till statsrådens omdöme. Resandet granskas Riksdagens konstitutionsutskott kommer nu att granska Perssons resande, efter kritik från bland annat Peter Egardt, tidigare statssekreterare åt Carl Bildt och som utrett användandet av planet. Men den opolitiske chefen för regeringens serviceavdelning, Ingemar Melin, försvarar hur Persson reser: – Ja, om det är så att han bedömer att det här ska han kunna vara med på och det inte finns någon annan möjlighet att åka för att hinna med.
Jonas Alsgren, Edvard Unsgaard och Olle Hägg, Ekot
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".