Svenska ägandet i Pharmacia minskar kraftigt

Det svenska aktieägandet i det nya läkemedelsbolaget Pfizer efter köpet av Pharmacia kommer att vara mindre än 1 procent, jämfört med dagens 3,8 procent.
Pfizer har länge varit intresserade av Pharmacia. - Budet var för bra för dom 165 000 svenska aktieägarna för att stå emot, säger Ulla Reinius som är styrelseledamot i Pharmacia sen tio år tillbaka, hon är ekonom och har haft utredningsuppdrag åt stockholmsbörsen Erbjudandet som inte gick att stå emot för styrelsen var dom runt 60 miljarder dollar pharmacias aktieägare får i pfizer-aktier för köpet. - Pharmacias sammanslagning med Monsanto för tre år sen, tillsammans med marknadsläget för läkemedelsföretagen med låga aktiekurser har gjort Pharmacia attraktivt för jätten Pfizer. Det svenska ägandet i det nya pfizer kommer att vara mindre en en procent. Ulla Reinius kan inte säga något om vad som kommer att hända med dom svenska jobben eller den svenska verksamheten, men hoppas att den kommer bestå.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista