OM tvingas skära ner

Stockholmsbörsens ägare, OM, tvingas nu till ytterligare besparingar på grund av det dålia klimatet inom värdepappershandeln. I dag kom OM med sin halvårsrapport.
Stockholmsbörsen har hittlis i år haft den lägsta omsättningen sedan 1999. Det svaga intresset för aktihandel visar sig även på dom övriga områden som OM är verskamma inom. Den del av OM som sysslar med att sälja tekniska lösningingar för finansiella bolag märker också av svag efterfrågan. Men det grundläggande behovet för att investera i transkationstekonologi finns kvar, enligt OM, och man hoppas att föräljningen ska ta fart. För det första halvåret i år redovisas en vinst på 58 miljoner kronro och för det andra kvartalet var vinsten 32 miljoner kronor. Det var något sämre än vad aktiemarkanden hade förväntat sig och under förmiddagen föll OM:s aktie på Stockholmsbörsen. För att anpassa bolaget till den lägre efterfrågan har man nu infört ett nytt besparingsprogram. Besparingarna ska minska koncernens årliga totala kostnader med 180 miljoner kronor. Det man framför allt ska dra in på är personal och konsultkostnader
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".