Nya besparingar på Ericsson

Telekombolaget Ericsson presenterade idag sitt halvårsresultat. Ericsson gjorde en förlust under andra kvartalet på 3,5 miljarder kronor. Visserligen bättre än väntat och bättre än i fjol, men det räcker inte till anser ledningen och nu blir det nya besparingar.
På Ericsson i Göteborg jobbar Jessica Berntsson med att utveckla dataprogram, men kanske inte så länge till resonerar hon. För det ska alltså bli fler uppsägningar på Ericsson framöver - förutom de 20 000 som Ericsson-ledningen redan har bestämt skall lämna företaget. 10 miljarder skall sparas, säger vd Kurt Hellström, och det innebär att ytterliggare minst 5 000 anställda kommer att få gå. Då blir Ericsson ett bolag med under 60 000 anställda, enligt Hellström. Det som oroar Ericssons vd Kurt Hellström, är att han inte kan se någon ljusning på den dåliga marknaden för Ericssons produkter. Å i och med dagens rapport sänker också Ericsson sin prognos för året ytterligare. Nu räknar Ericssonledningen med att försäljningen faller med 15 procent i år. Tidigare trodde Hellström att försäljningen skulle falla 10 procent. Reporter: Thorbjörn Carlsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".