Bättre än väntat för Scania

Trots att buss- och lastbilstillverkaren Scania i dag redovisade ett bättre resultat än väntat säger Scanias vd Leif Östling till Ekot att det inte är omöjligt med nya rationaliseringar.
Enligt Leif Östling är inga varsel om uppsägningar planerade i dag, men utflyttningen av busstillverkningen från Sverige till låglöneländer fortsätter. Scanias resultat för senaste kvartalet uppgår till 1,4 miljarder, jämfört med förväntade 1,1 miljarder kronor. Den totala orderingången har under andra kvartalet sjunkit med 14 procent, men Scania behåller trots allt sin marknadsandel och är Västeuropas näst största lastbilstillverkare efter Mercedes. Värst är det i Sydamerika, där Scanias försäljning nu i stort sett är obefintlig. Scania fraktar nu över bland annat växellådor och lastbilar från Sydamerika till Europa och Asien för att produktionen i Sydamerika ska kunna hållas igång. - Brasilien och hela Sydamerika är ett stort frågetecken. Jag har svårt att se att det ska bli bättre där under det här året, säger Scanias vd Leif Östling till Ekot.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista