Finansbranschen går dåligt

De senaste årens kraftiga börsnedgång leder till att många företag inom finansbranschen går dåligt. Halvårsboksluten visar på oftast på förluster eller halverade vinster jämfört med förra året.
- Det innebär omstrukturering av verksamheten - men också uppsägningar, säger Patrik Enblad VD på Hagströmer o Qviberg. På Hagströmer & Qviberg har nästan hälften av arbetsstyrkan försvunnit sedan början av förra året då det fanns 350 anställda. Efter sommaren ska det vara knappt 200 kvar. Det är den traditionella aktiehandeln som blir en allt mindre del av verksamheten, och det samma gäller den större branschkollegan Carnegie. Istället ökar företagsrådgivning och kapitalförvaltning. På Carnegie kommer ett 70-tal anställda sägas upp eller sluta. Det gäller de som under året arbetat med aktiehandel. Samtidigt tillkommer ett 70-tal i bland annat London och New York inom aktiehandeln mot utländska institutioner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".