World Com-kunder får andra leverantörer

World Com, nummer två i världen på data och telekommunikation, har många svenska företagskunder, men telekomanalytiker Stefan Olsson på Cognitio tror inte att det är någon fara för de svenska företagen som använder sig av World Coms fibernät.
- Det finns andra som kan ta över och redan nu har vissa kunder gått över till andra operatörer. Stefan Olsson tror att det till och med kan vara ett positivt besked för bolag i branschen. - Det är en hård bransch. Och nu kan konkurrenter som Telia och Utfors utöka sina andelar på den svenska marknaden. Tidigare har exempelvis Telia sagt sig vara beredd att ta över en del av World Coms nät. Det amerikanska bolaget har över 300 miljarder kronor i skulder och cirka 85 000 anställda, varav 400 i Sverige. Anledningen till den plötsliga krisen, och den förestående konkursen , är en tvivelaktig bokföringsmetod, där förluster maskerades till vinster.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".