Worldcom Sverige tror på sitt företag

Worldcom har ställt in betalningarna genom att ansöka om skydd från sina fordringsägare och man har i dagsläget ingen möjlighet att betala sina stora skulder. Men från företagets sida ser man ljuset i tunneln.
I USA kan man ansöka om att slippa betala sina fordringsägare, utan att man samtidigt lägger ner företaget. Man får en sorts frist. Detta leder emellertid ofta till konkurrs, och i Sverige används begreppet konkurs för denna typ av åtgärd. Men alla håller inte med. Worldcom Sveriges kontor ligger i Solna norr om Stockholm och där låste man i morse alla entrédörrar och ingen utomstående tilläts komma in i byggnaden. - Den svenska verksamheten påverkas inte av det här. Det här är ingen konkurs utan en omstrukturering av verksamheten, säger Katarina Werkelius som är Worldcoms informationschef i Sverige som fått information från USA som går ut på att företaget tror att man ska klara sig ur krisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".