Vänsterpartist vill arbeta aktivt mot abort

En av vänsterpartiets tyngsta kyrkopolitiker lägger nu flera förslag som går tvärs emot partiets linje. Nils-Arne Rehnström utanför Piteå vill bland annat få Svenska kyrkan att arbeta aktivt mot aborter.
–Sen vi fick fri abort i Sverige har det dödats en miljon barn i fosterstadiet, säger Nils-Arne Rehnström. Det är en åsikt om abort som skiljer sig kraftigt från Vänsterpartiets. Andra förslag som Nils-Erik Rehnström lägger till kyrkomötet i höst gäller att släppa fram motståndare till kvinnliga präster, att införa en förlåtelseritual för folk som skiljer sig och när det gäller frågan om homosexuella ska få gifta sig så säger Nils-Arne Rehnström så här: –Bibelns och kyrkans syn på äktenskapet är att det är en förening mellan man och kvinna. Vänsterpartiets Lars Ohly säger till Ekot att det är en kombination av tidsbrist och slarv som gjort att Rehnström hamnat på partiets lista. Nils-Arne Rehnström själv tror att fler i partiet håller tycker som honom. –Det är ju uppenbart att många röstat på mig. Jag tror även att jag har stöd bland många som sitter med i partiet, men jag tror de tiger med sin åsikt, säger Nild-Arne Rehnström.
Johan Wangström, politisk reportert
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".