Svenskarnas förtroende för marknaden antas svikta

Misstag eller rent brottsliga handlingar som har orsakat flera ekonomiska skandaler i USA har avslöjats den senaste tiden, ofta handar det om företag som koncentrerat sig på tillväxt och effekterna av skandalerna märks i aktiehandeln i Sverige.
Nu är det många som handlar med aktier även i Sverige som ifrågasätter pålitiligheten hos företagens redovisning, vilket påverkar handeln i sig. - Förtroendet är avgörande för aktiehandeln, säger Robert Bergkvist chefsanalytiker på SEB Merchant banking: Avslöjandet om att Worldcom dolt utgifter på motsvarande 35 miljarder kr i bokföringen under flera år har alltså gjort att misstron mot aktiehandeln för tillfället är utbredd i Sverige. - Det kan vara nödvändigt med nya regleringar, säger Robert Bergkvist på SEB och syftar skärpningar i företagens sätt att redivisa sina resultat
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".