Volvo går bra

Det var övervägande positiva tongångar när fordonstillverkaren Volvo idag presenterade sitt resultat för det andra kvartalet i år. Produktionen av lastbilar går för fullt och försäljningen ökar. Men allt är inte positivt. Inom Volvo Aero märker man nu av krisen inom flygsektorn.
- Det är en rejäl försämring av Volvo Aero, och det har att göra med en nedgång i flygindustrin där man inte köper nya flygplan, säger Volvokoncernens vd Leif Johansson. Men betydligt viktigare för Volvo är hur det går inom koncernens två största affärsområden: lastvagnar och inom området för grävmaskiner och hjullastare. Där kunde Leif Johansson ge lugnande besked. Efter problemen i början av året då Volvo ställde om produktionen mot nya modeller går tillverkningen nu för fullt och intresset från kunderna är stort. Totalt överträffade Volvo analytikernas förväntningar och bolaget sällar sig därmed till raden av svenska verkstads- och industriföretag som, börsmörkret till trots, de senaste veckorna visat starka resultat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".