Fruntimmersvecka med rekordregn

Fruntimmersveckan är känd för att vara regnig, men årets upplaga är den regnigaste på över 20 år. Mustadsfors i Dalsland, till exempel, fick rekordmycket regn på tisdagskvällen, uppemot 120 millimeter regn på bara tre timmar. Det har fallit mycket regn över huvud taget över hela Mellansverige under det senaste dygnet.
Det myckna regnandet över Mustadsfors har också gjort att tolv äldre från Engbäcksgården där har måst evakueras. - Det är ett totalt kaos, vatten på golvet, skrivbord ligger över varandra. Dörrar är intryckta av vattnet, berättar Engbäcksgårdens bovärd Jan Ljungkvist. I Bengtsfors kommun i Dalsland läcker en tank ut olja i avloppssystemet och i sjön Råvarpen. I Värmland kom de kraftigaste regnen i början av veckan och förödelsen drar folk. Räddningstjänsten har till exempel tvingats köra bort nyfikna som trotsar avspärrningar. Utanför Uppsala är en arkeologisk utgrävning fortfarande översvämmad och ser ut som en liten sjö. Sydväst om Stockholm, i Nykvarn, insåg Anneli Tikkanen Rozsa för sent hur mycket regn som kom. - Jag är jättebesviken över att jag inte bar ut grejer direkt. Det gick väldigt snabbt och alla datorer är under vatten, säger Anneli Tikkanen Rozsa. SR Väst, Tova Nilsson, SR Blekinge, Radio Stockholm och Pia Sjögren, Ekot
SR Väst, Tova Nilsson, SR Blekinge, Radio Stockholm och Pia Sjögren
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".