Schlingmann.

Schlingmann ny partisekreterare för m

Moderaterna fick på torsdagen en ny partisekreterare. Han heter Per Schlingmann och är enligt partiledaren Fredrik Reinfeldt en av huvudarkitekterna bakom de nya moderaterna. Tills nu har Per Schlingmann varit moderaternas kommunikationschef.

– Det är min fasta övertygelse att Per som ny partisekreterare är en trygg garant för en fortsatt förnyelse av moderaterna, säger partiledaren Fredrik Reinfeldt.

Har jobbat med ledaren förr
Per Schlingmann är 35 år gammal. Han kommer från Borås, har pluggat ekonomi och var under början av 90-talet pressekreterare åt Fredrik Reinfeldt när han var Muf-ordförande.

Sedan arbetade han som PR-konsult tills han återvände till Fredrik Reinfeldts sida som kommunikationschef hösten 2003.

Reinfeldt stärker greppet
I utnämnandet av Per Schlingmann som partisekreterare knyter nu Fredrik Reinfeldt ytterligare en av sina närmsta förtrogna till en av partiets centrala poster. Men Per Schlingmann ser inte deras närhet som något problem för partiets inre liv.

– Jag tror inte det finns någon risk att vi inte ser problemen. Det handlar snarare om att vad man är för typ av person och att man har människor runt sig som inte är ja-sägare, säger han.

Moderaterna ska driva fler kampanjer
Den tydliga signalen idag var att de nya moderaterna inte är färdiga med sitt förändringsarbete. Fler kampanjer, väljarna ska vinnas varje dag och nya plattformar ska ge utrymme för de nya som valt moderaterna som sitt parti.

– Det är en oerhört viktig del att se till att vi är ett parti som känner sig välkomna i. Vi ska bli Sveriges bästa parti när det gäller hur vi möter väljarna, säger Per Schlingmann.

Har du den politiska tyngden att åka ut i distrikten och säga åt dem vad de ska göra, vilket ingår i rollen som partisekreterare ibland?

– Absolut. Jag är väldigt starkt förankrad och har inte upplevt något problem med det, säger han.

Mats Eriksson
mats.eriksson.ekot@sr.se

Mari Forssblad
mari.forssblad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".