Ännu en person misstänkt för dataintrång

Ytterligare en person misstänks nu för dataintrång i samband med härvan kring folkpartiet och socialdemokraterna. Det är en 22-årige SSU-ombudsmannen från Skövde, Niklas Sörman, som har delgivits misstanke om brott.

– Det åklagaren kan bekräfta är att det har lämnats in en begäran om offentlig försvarare och att en person är delgiven misstanke om dataintrång. För övrigt vill inte åklagaren kommentera den pågående förundersökningen, säger Varg Gyllander på Stockholmspolisen.

Brottsutredningen av dataintrången på socialdemokraternas interna nätverk Sapnet har nu nått även deras eget ungdomsförbund.

SSU:s ombudsman Niklas Sörman från Skövde pekades tidigt ut av Liberala ungdomsförbundet som den person som lämnat ut lösenordet.

Niklas Sörman förnekade att lösenordet skulle kommit från SSU, och skrev i ett pressmeddelande att påståendet var en ren lögn. Nu är han alltså själv misstänkt för dataintrång.

Något mer vill inte polisen berätta, men enligt Svenska Dagbladet gäller misstankarna att Niklas Sörman själv har loggat in på Sapnet olovligen på en högre behörighetsnivå än vad han själv har.

Sedan tidigare är fyra folkpartister misstänkta för brott i samband med dataintrången

Elsa Helin
elsa.helin@sr.se