Lövdén backar från bostadsköp

Den tidigare bostadsministern Lars-Erik Lövdén backar från beslutet att köpa loss sin lägenhet i centrala Stockholm som nyligen ombildades till bostadsrätt. I ett brev till hyresnämnden på tisdagen, skriver Lövdén att han och hans familj inte längre känner sig välkomma i föreningen.

Beskedet i somras att Lars-Erik Lövdén anmält sig för att köpa loss sin trerumslägenhet i samband med att den ombildades till bostadsrätt rörde upp en hel del damm.

Fick kritik
Skarp kritik riktades mot Lövdén bland annat från Hyresgästföreningen, eftersom Lövdén själv som bostadsminister varit kritisk till just ombildandet av hyresrätter till bostadsrätter.

Lövdén stod då fast vid sitt beslut, men har alltså tänkt om.

I början av september sade den då just bildade bostadsrättsföreningen upp avtalet med Lövdén och ärendet hamnade i hyresnämnden.

”Inget behov av lägenhet i Stockholm”
Enligt föreningen ska Lövdén inte kunna köpa sin lägenhet efter som han i egenskap av landshövding i Halland är bosatt på Halmstad slott och inte har något behov av lägenheten i Stockholm.

I sitt svar, som på tisdagen inkom till hyresnämnden i Stockholm, skriver Lövdén att han efter alla skriverier i medierna kring hans bostadsrätt inte längre känner sig välkommen i föreningen.

Driver ingen tvist
Han tänker inte driva någon tvist om att få behålla lägenheten och kommer inte heller att stanna kvar som hyresgäst.

Ekot har inte lyckats nå Lars-Erik Lövdén för en kommentar.

Magnus Thorén
magnus.thoren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista