Ericsson skall sälja fler bolag

Telekomföretaget Ericsson planerar fler utförsäljningar av sina tillgångar för att förbättra företagets finanser. Tidigare har företagsledningen beslutat sig för att sälja dotterbolaget Micro Electronics och även om det inte finns några riktigt stora delar kvar att sälja, så planerar Ericsson fler försäljningar framöver, enligt Michael Treschow, företagets styrelseordförande.
“Ja ,det tittas ju igenom verksamhter som är mindre perifiera för att se vad vi har för möjligheter där”. Ericssons kassa minskade med mer än 21 miljarder kronor under det andra halvåret i år. För att förbättra finanserna har bolaget bland annat beslutat att sälja dotterblaget Micro Electronics för drygt 3 och en halv miljard. I den kommande nyemissionen ska Ericssons aktieägare investera ytterligare 30 miljarder i Ericsson, pengar som behövs för att hålla företaget flytande tills telekombranschen vänder upp igen, enligt Michael Treschow. “De pengarna skall vi ha till att stärka vår balansräkning och ge oss handlingsfrihet. Och dessutom kan man säga att de är en buffert om det blir en väldgt kall vinter som varar väldigt länge”.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".