Far häktad för mord på dotter i Märsta

En man häktades på fredagen av Sollentuna tingsrätt, som på sannolika skäl misstänkt för mord på sin dotter i Märsta norr om Stockholm.
Systern till den 21-åriga mördade kvinnan frisläpptes. Åklagaren i fallet hade begärt den 19-åriga kvinnan häktad som misstänkt för skyddande av brottsling, men tingsrätt fann inte skäl för detta. Den 21-åriga kvinnan hittades död i hemmet i april och misstänktes till en början ha begått självmord. Advokaten besviken Tingsrättens beslut att häkta pappan togs emot med besvikelse av hans advokat Thomas Olsson: – Han vilar ju tryggt i sin berättelse, och det var naturligtvis hans förhoppning att domstolen skulle komma fram till ett annat beslut, så att vi får ju nu sätta oss ner och diskutera det. Häktningsförhandlingen mot mannen blev ovanligt lång. Över två och en halv timme satt åklagare, försvarare och domstol i förhandling, en förhandling som till största delen skedde bakom stängda dörrar. Den långa förhandlingen kan tyda på att det rått oenighet om det som lagts fram av åklagaren som bevis verkligen håller, men vad som sagts under förhandlingen får vi inte veta eftersom det råder yppandeförbud - det vill säga: det som sägs under den hemliga delen av förhandlingen får varken åklagare eller försvarare föra vidare. Försvaret ifrågasätter yppandeförbud Det här är ett beslut som kraftigt ifrågasatts av advokat Thomas Olsson. – Därför att den information som idag kommer ut till allmänheten styrs ju av åklagare och diverse läckor inom rättssystemet, och vi vill få en möjlighet att ge en korrekt bild och även kunna lämna ut min klients version så att allmänheten själv kan bedöma, säger Olsson. Vice chefsåklagare Jan Axelsson vill på fredagen inte kommentera häktningsbeslutet eller svara på andra frågor om målet. Han har nu till den 9 augusti på sig att fatta beslut om han ska väcka åtal eller inte. Advokat Thomas Olsson har ännu inte beslutat sig för om han ska överklaga häktningsbeslutet eller inte.
Jonas Alsgren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".