Doldis blir ny partisekreterare för kd

Kristdemokraterna får en ny partisekreterare. I tisdags meddelade Urban Svensson att han lämnar posten som han haft i fyra år. Han efterträds av Lennart Sjögren.

– Jag kommer alltid vara Lennart Sjögren och jag har min kristna tro. Det är en styrka att vara förankrad i värdegrunder. Det är en trygghet i mitt liv och kommer vara framledes, säger han.

Klockan tio på onsdagen kallade kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund till presskonferens för att berätta att det är Lennart Sjögren som blir ny partisekreterare för kristdemokraterna.

Bor i Gävle
Lennart Sjögren är en 52-årig kommunpolitiker boende i Gävle. Han är också ordförande för kristdemokraternas lokalavdelning där och arbetar som utvecklingschef på lantmäteriet, åtminstone fram tills nu.

Han är född i Lycksele men har bott i Gävle sedan 1978. Han är gift och har tre döttrar och har varit politiskt engagerad sedan 1998.

Tidigare okänd
Lennart Sjögren är tidigare okänd inom rikspolitiken och det återstår att se vilken roll han tar som ny partisekreterare nu när kristdemokraterna ska ingå i regeringen.

Urban Svensson som meddelade att han ville sluta på i tisdags, höll en ganska låg profil utåt och tog mer hand om partiet inåt, något som är väl så viktigt nu när partiledaren Göran Hägglund med största sannolikhet några år framåt kommer att lägga mycket tid på regeringsarbetet och i rollen som.

Mari Forssblad
mari.forssblad@sr.se