SSU upprörda över Skolverksbesked

Det ska bli lättare för politiska partier att komma in och informera i skolan. Och enligt Skolverket måste det gälla även främlingsfientliga partier. Det upprör nu socialdemokraternas ungdomsförbund SSU.
- Det finns många elever på svenska skolor med utländsk bakgrund, och de ska inte känna att de går till matsalen och någon pratar rasistisk propaganda. Vi menar att Skolverket definitivt borde ändra sig, säger, Lena Hallengren SSU:s förbundssekreterare. Partierna tycker att det svårt att komma in och prata politik på skolorna. Många lärare och rektorer tycker att partpolitik är svårt och känsligt. Skolverket kommer att få i uppdrag av regeringen att se till att skolorna ska bli öppnare för partierna. Tillförordnade generaldirektören på Skolverket, Ann Carlsson Eriksson, sa tidigare i dag, att skolorna även måste släppa in främlingsfientliga partier. Undantaget är om det blir så mycket bråk att det inte går att hålla ordningen - En saklig debatt med ett främlingsfientligt parti. Det ska man ta, sa Ann Carlsson Eriksson De socialdemokratiska ungdomarna är alltså upprörda över skolverkets uttalande. Moderaternas ungdomsförbund tycker däremot att skolorna ska få bestämma själva. - Den inhumana och kränkande flyktingpolitik som de står för möter man bäst med kloka argument, och inte bara förbud. Varje skola borde själva få besluta vilka de ska få släppa in där, säger Johan Forsell, styrelseledamot i moderata ungdomsförbundet.
Fredrik Furtenbach, Ekot
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista