Ytterligare storföretag i USA erkänner

I USA har ytterligare ett storföretag, telefonbolaget Qwest, erkänt att det friserat sina siffror. 11 miljarder kronor har bokförts på fel sätt mellan 1999 och 2001. Dessutom skrev bolaget kraftigt ner sin vinstprognos för i år.
Qwest är ledande inom fiberoptik och bredband i 14 av USA:s delstater. Företaget är redan sedan tidigare under utredning av den amerikanska finansinspektionen SEC, bland annat för sin höga skuldsättning. Det går nu knappast en dag utan att något storföretag erkänner att man fuskat med böckerna, och dessa syndabekännelser kommer sannolikt att fortsätta i drygt två veckor till. Den amerikanska finansinspektionen har nämligen gett de större företagen en tidsfrist fram till 14:e augusti att självmant lägga alla papper på bordet. Bedrägerier som upptäcks efter detta datum kommer att behandlas med största möjliga stränghet, säger finansinspektionens chef.
Thomas Nordegren, Washington

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".