Transjet kan undvika konkurs

Charterflygbolaget Transjet har fått en ansökan om företagsrekonstruktion beviljad av Sollentuna tingsrätt. Advokat Hans Bridal som avsvarar för företagsrekonstruktionen av Transjet tror att det går att undvika en konkurs.
Transjet drabbades av stora ekonomiska problem, efter att Luftfartsinspektionen utfärdade ett flygförbud för bolaget den nionde juli. Orsaken var organisatoriska brister som skulle kunna hota säkerheten. Att Transjet nu har beviljas en företagsrekonstruktion, innebär att bolaget under tre månader ställer in betalningarna av företagets skulder.Och advokat Hans Bridal som avsvarar för företagsrekonstruktionen av Transjet tror att det går att undvika en konkurs. Det är dock för tidigt att säga hur drabbade flygresenärer berörs av dagens beslut. – De passagerare som själva har betalt sina hemresor ska i första hand kräva ersättning från de bolag där de köpt sina biljetter, säger advokat Hans Bridal. Fortfarande är flera hundra passagerare som skulle flugit hem med Transjet strandsatta i Spanien och Grekland. Sammanlagt har flera tusen resenärer drabbats av Transjets flygförbud.
Rebecka Svensén, Ekot
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".