Britterna vågar inte ta ut hela sin semester

Samtidigt som den traditionella semesterperioden i Storbritannien inletts, så visar en ny undersökning att mindre än hälften av britterna tar ut hela sin ledighet. Anledningen: britterna är rädda att semestern ska skada karriären.
Den lagstadgade semestern i Storbritannien är 20 dagar, långt under det europeiska genomsnittet, ändå tar bara 39 prcoent av männen och 49 procent av kvinnorna på den brittiska arbetsmarknaden ut hela sin semester, enligt företaget Reed, som intervjuat 2500 anställda i olika branscher och befattningar. Enligt undersökningen anser sig en del helt enkelt ha för mycket att göra på jobbet, andra skäl sägs vara att semester kan skada karriären, eller risken för en sämre förhandlingsposition vid eventuella nedskärningar. I en kommentar säjer TUC, brittiska motsvarigheten till LO, att undersökningen visar att problemet med utbrändhet i Storbritannien håller på att förvärras. Enligt facket finns ett uppenbart samband mellan det minskande semesteruttaget och den ökande sjukfrånvaron, som idag uppges kosta Storbritannien över 200 miljarder kronor om året. Olle Hägg, London
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".