Chefsbonus på Ericsson trots förluster

Trots att telekomföretaget Ericsson verkar gå mot en jätteförlust, ser det ut som om de högsta cheferna i bolaget kommer att kunna få bonus även i år. Detta eftersom man nu ändrat reglerna för bonussystemet.
Från i höst gäller nya regler för det bonusprogram som är riktat till cheferna och vissa nyckelpersoner i telekomföretaget Ericsson. Det tidigare hårt kritiserade programmet baserades på kassaflödet och ledde till att ledningen fick bonus, trots att företaget i grunden gick dåligt. Det nya systemet ska enligt ett internt brev från finansdirektören Sten Fornell istället baseras på orderingång, och att kunderna betalar sina fakturor i tid. De fackliga företrädare Ekot varit i kontakt med tycker att det nya systemet verkar vara bättre. Enligt brevet från Sten Fornell kormmer det nya bonussystemet att leda till att det även kan bli bonus i år. Trots bolagets ansträngda situation. ”Utvecklingen under första halvåret tillåter inte någon kompensation. Men efter sommaruppehållet kommer vi att nå våra mål för den andra hälften av året”, skriver Sten Fornell.
Patrik Holmström, Ekot
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".