Toppchefer i Worldcom gripna

Två höga chefer för det kollapsade telekombolaget WorldCom greps på torsdagen, anklagade för delaktighet i en av de största ekonomiska skandalerna som har drabbat USA.
Finanschefen Scott Sullivan och ekonomichefen David F Myers greps på eftermiddagen av den federala polisen FBI. Den exakta anklagelsen hade vid 17-tiden ännu inte offentliggjorts, men det handlar alltså om ansvaret för något av världsrekordet i företagsfiffel där det saknades 400 miljarder kronor i kassan vid WorldComs konkursansökan. De båda såg till att själva överlämna sig till polisen, troligen för att slippa föras bort under förnedrande omständigheter inför tv-kameror, vilket drabbat andra högt uppsatt företagschefer som gripits den senaste tiden för att visa det amerikanska folket att president Bush nu menar allvar med sitt tal om att ställa fifflarna inför rätta.
Lena Bejerot, New York

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".