Jordaniens kung varnar åter USA

Jordaniens kung Abdullah har tidigare i veckan varnat USA för att attackera Irak. En attack skulle enligt Abdullah kunna utlösa en större militär konflikt än avsett, och vid sitt möte med USA:s president George Bush i Vita Huset på torsdagen stod den jordanske kungen fast vid sin varning.
”USA begår ett oerhört misstag om de anfallet Irak. Jag läser till min förvåning att den amerikanska militärledningen tänker använda mitt land som bas under det kommande kriget, men jag har gjort klart att det kommer vi inte att ställa upp på”, ja, så sade Jordaniens kung Abdullah när han på torsdagen träffade USA:s president George Bush i ovala rummet i Vita huset. Kungen varnade också för att ett nytt krig kan splittra Irak och göra hela Mellanöstern till ett slagfält. Istället uppmanade den jordanske kungen president Bush att lägga större kraft på att få igån verkliga fredsförhandlingar mellan israeler och palestinier.
Thomas Nordegren, Washington

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".