Metall kritiskt till Ulvskogs Ericssonuttalande

Bråket mellan vikarierande statsminister Marita Ulvskog och telekombolaget Ericsson fortsätter. Ericssonledningen hävdar att Ulvskog missuppfattat hela saken om företags bonussystem. Metalls ordförande Göran Jonsson tycker att mistern borde läst på innan hon gick ut med sin kritik.
- Det är väl bra om man tar reda på exakt vad man kritiserar. I sak tycker jag inte att Ulvskog hade fel, men det kan ju hända att det blir fel ibland om det går fort, säger Göran Jonsson. Göran Jonsson anser inte att det är så anmärkningsvärt att Ericsson har kvar sitt bonussystem trots att det går dåligt för företag. Statsminister Göran Persson kommentar Marita Ulvskogs kritiska uttalande mot Ericsson genom sin pressekreterare. Han säger: - Avslöjandena om extrema ekonomiska villkor för några av näringslivets toppar upprör många människor. Det är naturligt att en ledande politiker som Marita Ulvskog reagerar som hon gör. Om nu Ericssons ledning kan lägga eventuella felaktigheter i diskussionen till rätta så hälsar jag det med tillfredsställelse. Bakgrunden är att Ericsson har kvar lönebonusen trots att företaget går dåligt. Så här sa Marita Ulvskog angående bonusen igår. - Precis som dom anställda eller akteiägarna drabbas när det går dåligt, då ska ju också ledningen drabbas. Men enligt Ericssons styrelseordförande Michael Trescow har Ulvskog missuppfattat vilka bonusen gällde. - Det viktiga är att det blir rätt återgivet och att det är tydligt att det inte gäller den högsta ledningen på Ericsson, säger Michael Treschow.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".