Misshandlad fotbollssupporter avled

Den man som fick svåra skallskador när han misshandlades vid ett bråk mellan fotbollssupportrar i Stockholm i måndags avled på fredagsmorgonen. Det är första gången i Sverige som huliganvåld leder till ett dödsfall. 26-åringen blev både slagen och sparkad i huvudet. Polisen betraktar det inträffade som mord.
Polisen betraktar det inträffade som mord och har fördubblat insatserna i utredningen. Just nu arbetar polisen med ett 50- tal uppslag och polisen söker fler vittnen till händelsen på Södermalm i Stockholm i måndags. Ingen misstänkt än Enligt Ulf Göransson, presstalesman på Länskriminalpolisen i Stockholm har man ännu ingen misstänkt för mordet men polisen vet vilka personer som är inblandade. Enligt Ulf Göransson handlar det om små slutna grupper på 15-20 personer som drabbade samman. På våldsektionen på länskriminalen i Stockholm arbetar fyra till fem personer kontinuerligt mot det så kallade supportervåldet, men enligt Ulf Göransson måste polisen förändra arbetet när våldet inte är längre är på arenorna utan på allmän plats. Enligt polisen är mordet inte direkt förknippat med fotboll. Åtal väntas i huliganutredning För ett år sen inträffade en svår misshandel i Göteborg i samband med en fotbollsmatch mellan IFK Göteborg och Hammarby. Chefsåklagare Tomas Wennerstrand väntas väcka åtal mot tolv män inom en månad i den hittills största polisutredningen mot huliganer. Enligt Tomas Wennerstrand har han själv, poliser och den misshandlade blivit hotade i samband med utredningen.
Christer Johansson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".