Militärt bistånd till Filippinerna

USA ska fortsätta stödja Filippinerna med militärt samarbete och bistånd för att stärka kampen mot terrorism i Sydostasien. Det sa USA:s utrikesminister Colin Powell när han på lördagen besökte Manila för överläggningar med Filippinernas president Gloria Arroyo.
Utrikesminister Colin Powell hade med sig besked om 500 miljoner kronor i militärt bistånd utöver den miljard som tidigare skrivits ut i Washington. Den amerikanska regeringen har mött starkt gensvar i Manila i kampen mot internationell terrorism och Powell sa att han krönte sin Sydostasienresa med besöket på Filippinerna. Men samtidigt försökte antiamerikanska demonstranter bryta sig igenom polisavspärrningarna utanför presidentpalatset. Utrikesminister Powell har tidigare i veckan skrivit under ett avtal om samarbete mellan USA och länderna i Sydostasien om ett tätare samarbete mot internationell terrorism.
Börje Remdahl, Hanoi
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista