(c) tar upp kampen om de kvinnliga väljarna

Centerledaren Maud Olofsson inledde på lördagen valkampanjen i Vaxholm utanför Stockholm. Hon vill försöka vinna väljare just i Stockholm där Centern är svagt. Maud Olofsson tar också upp kampen om de kvinnliga väljarna med vänsterpartiets ledare Gudrun Schyman.
I Vaxholm anklagagade hon Schyman för ökade löneklyftor och ökad ojämnlikhet: – Jag tror att det är viktigt att Sveriges kvinnor i årets val, granskar vad Gudrun Schyman har sagt och vad Gudrun Schyman har gjort. Låt er inte luras ett val till, för det är bara för sina gärningar, det man faktiskt genomför som man ska få förtroende, inte genom löften som man aldrig har hållit. ”Borgerlig vänster” Maud Olofsson genomför sin första valkampanj som partiledare. Hon kallar centern och folkpartiet för en borgerlig vänster och säger att det är avgörande för valresultatet att ta väljare från det socialistiska blocket. Centerns mål är en borgerlig fyrpartiregering och i många frågor är de borgerliga partierna eniga men inte när det gäller familjepolitiken till exempel. Tror (m) ändrar uppfattning Maud Olofsson säger att moderaterna inte vill satsa på att kvinnorna ska kunna arbeta deltid, vilket centern gör. Även när det gäller hur vilkoren ska se ut för företag och kommuner ute i landet är det stora skillnader. Men Maud Olofsson tror att moderaterna kan ändra sig. – Även moderaterna inser ju att ska vi få en tillväxt som är bra för Sverige, ja då måste hela Sverige bidra till den tillväxten. Ska vi få ett företagsklimat som är bra, ja då måste vi ju se till att de företagen kan finnas och utvecklas i hela Sverige. Och jag tror också att moderaterna innerst inne inser att regional balans är nog bra både för Stockholm och övriga Sverige.
Erik Ridderstolpe
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista