Irak bjuder in USA officiellt

Irak har skickat en officiell inbjudan till den amerikanska kongressen. En amerikansk delegation är välkommen att på plats själva fritt undersöka om Irak har massförstörelsevapen eller inte.
Det är den Saddam-trogne talmannen i det irakiska parlamentet, Sadoun Hamadi, som skickat brevet med inbjudan till representanthusets talman Dennis Hastert och till ledaren för demokraterna i senaten Tom Daschle. I brevet heter det: så många som vill får komma, också experter på kemiska, biologiska och kärnvapen. Hamadi lovar gruppen fri tillgång till alla platser där det påstås utvecklas vapen för massförstörelse. Han lovar också att gruppen får söka fritt efter eventuella vapen, oavsett hur långt under marken det kan tänkas vara. Besökarna ska få tillbringa tre veckor i landet. Hamadi står Saddam Hussein nära och skulle inte kunna komma uttalandet utan att ha stöd från den irakiske ledaren.
Maria Persson-Löfgren, Jerusalem
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista