Småspararna bör finnas med i etikkommission

Regeringens kommission för bättre etik i näringslivet bör även ha småspararnas perspektiv och inte bara storföretagens och de stora ägarnas, hävdar Folke Höjmar, som är ordförande i aktieägarföreningen för TV4 och Telia.
Folke Höjmar anser att kommissionens ordförande Erik Åsbrink ska ha med en person i sin kommission som företräder de små aktieägarna. Kommmissonen utlovades av statministern under söndagen, och den leds alltså av förre finansministern Erik Åsbrink, som därmed gör comeback i politiska sammanhang. Inga ledamöter är tillsatta än, men enligt Erik Åsbrink kommer gruppen att bestå av cirka fyra ledamöter utöver honom själv. Det är vad Göran Persson kallar för förtroenderkrisen för näringslivet, som bekymrar honom, när han nu tillsätter kommissionen. Från näringslivet har det inte hörts något idag. En avvaktande hållning, kan man säga, i väntan på inbjudan när direktiven blir klara senare.
Tommy Fredriksson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".