Tre anhållna för mord

De tre personer som greps misstänkta för mord i Berga utanför Högsby på fredagskvällen har alla anhållits av åklagare. Det var en 41-årig man som av hittills okänd anledning höggs till döds med kniv i en villa i Berga. Ingen är ännu utpekad.

Efter de första förhören ser det ut som att det bara varit dessa fyra personer i huset vid händelsen, men vad gäller själva mordet finns alltså ingen förklaring eller utpekad person. De tre, en 43-årig kvinna som var sambo med den nu döde mannen, en 55-årig man och en 18-årig ung man, är alla kända av polisen sedan tidigare. Det var också den nu döde mannen som kommer från trakten.

Mordet har skett genom knivhugg och det troliga mordvapnet har tagits om hand av polisens tekniker. Utöver det har närboende och andra som kan lämna uppgifter om utredningen hörts. Rättsläkare är på väg och ytterligare förhör hålls troligen på söndagen.

De tre sitter anhållna i Oskarshamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".