Flygplan av typen Jetstream.

Oskarshamnsplan nödlandade i Bromma

Rök kom in i kabinen och en propellermotor stannade.

Ett flygplan från Skyways på väg från Oskarshamn till Arlanda med  elva passagerare nödlandade på måndagsmorgonen på Bromma flygplats.

Vid halv åttatiden på måndagen utfärdades ett varningslarm på Bromma flygplats efter att  flygplanet rapporterat motorproblem och dessutom rök i kabinen.

Flygplanet är av typen Jetstream 31 och hade två piloter men ingen flygvärdinna ombord vid den aktuella flygningen. Samtliga passagerare har förts till  terminalbyggnaden och ingen uppges ha kommit till skada.

Rök från motorn kom in i kabinen och gjorde passagerare oroliga. De fick senare träffa en krisgrupp och har nu lämnat Bromma flygplats, där planet nödlandade.

Flygplanet körs av Svenska Direktflyg åt Skyways och var på väg från Oskarshamn till Arlanda, men fick alltså bryta färden några mil innan destinationen.

Skyways har gjort vissa ändringar i dagens turer till Oskarshamn - bland annat har passagerare fått ombokats på andra bolag och till andra destinationer för vidare resa med taxi under dagen idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".